Träningsglädje 2021

Kursen är fullbokad.

Obs, ändrad tid jämfört med hur det stod från början! Nu start 14 januari och vi kör varannan vecka dagtid torsdag förmiddag.

Ta hjälp av musik för att utveckla samarbetet med din hund.

Det här passar dig som:

Vill åka iväg och träna en gång varannan vecka utan att ha några läxor till nästa gång.

Tycker om kontinuitet, alltså att samma grupp träffas 6 gånger på samma plats.

Tillhör en av de här tre kategorierna: A. Gillar att träna tricks utan tanke på att tävla B. Funderar på att så småningom tävla i freestyle eller heelwork to music C. Tävlar i lydnad och skulle vilja få in lite mer glädje i träningen.

Vi ska vara i den uppvärmda hallen Olseröds Hundcenter söder om Degeberga i östra Skåne.

Datum: torsdagarna 14/1, 28/1, 11/2, 25/2, 11/3 och 25/3

Klockslag: 10.00-12.00.

Pris: 2400 kronor inklusive moms och hallhyra.

Träningen är 1,5 timme per gång. Man har 15 minuter på sig att plocka in sina saker i hallen innan vi sätter igång och sedan 15 minuter på sig att plocka ut igen. Jag hyr hallen i 2 timmar.

Vi ska vara 4 ekipage och alla är inne i hallen samtidigt, hela tiden. Vi delar in hallen i 4 delar, så var och en jobbar i sin del.

Anmäl dig till: tinaandersson3@gmail.com

Skriv namn, adress, mobilnummer och hundens namn.

Här är huvuddragen i innehållet:

Tillfälle 1: Tajma till musik

Fokusera på att göra det du tänkt göra så att det följer musiken som spelas upp. Tempoändring, stopp och börja igen, snurra, svänga och så vidare. Du lär dig lyssna på någon annans taktpinne och tränar på att få till det du ska på första försöket istället för att göra om, för musiken går hela tiden vidare.

Tillfälle 2. Fokus på att gå genom, gå runt, snurra

Det här passar för byten mellan positioner i heelwork to music och även sådant som runda kon och ingångar i lydnaden och för roliga tricks så klart.

Tillfälle 3. Fokus på att vara vid sidan

Alltså fritt följ, olika heelworkpositioner, stegförflyttningar, backa, springa i takt.

Tillfälle 4. Avståndsarbete

Skicka hunden till plats eller pryl, backa åt varsitt håll eller låt hunden gå framför dig, göra trick och fjärrdirigeringsskiften på avstånd, träna på att hunden gör en sak medan föraren gör något annat.

Tillfälle 5. Bära och hopp

Hämta, bära, lämna i hand, lämna någon annanstans än i förarens hand, göra tricks med något i munnen, hoppa över olika saker.

Tillfälle 6. Uthållighet

Cirkelträning till en låt alltså göra olika trick i cirkel tills låten är slut plus andra små uthållighetsövningar. De som vill och vågar får visa ett helt litet valfritt program för övriga. Eftersom alla kommer att ha olika program kommer alla att vara värda att applådera. Den som inte vill visa ett program väljer en låt som alla tränar fritt till samtidigt. Det är bra för kreativiteten.