Kurs i tävlingslydnad Olseröd 3 onsdagsförmiddagar

Tävlingslydnad går ut på att din hund och du ska gå in på en plan där din hund inte varit samma dag, göra en rad förutbestämda moment i följd och klara dem på första försöket.

Plats: Olseröds Hundcenter söder om Degeberga. Det är en uppvärmd inomhushall.

Klockslag: 10.00-12.00

Datum: onsdag 28 oktober, onsdag 4 november, onsdag 11 november

Antal platser: 4 ekipage. Fullbokad

För att vara med på den här kursen behöver du ha tävlat i som lägst startklass. Du behöver också vara inställd på att lära hunden det du vill att den ska göra genom att belöna rätt beteende. Vi kommer inte att vilja ha fram fel beteende för att få möjlighet att säga till hunden. Istället tränar vi på att lära oss vad vi som förare behöver göra för att hela tiden lyckas på första försöket.

Gång 1

Vi tränar på några viktiga grunder:

Det är lika lönsamt att vänta som att göra något aktivt när man turas om med andra ekipage.

Det går inte att nosa på en träningsplan utan valet står mellan jobb eller paus.

Efter att en belöning är slut fortsätter man att kämpa för nästa.

När det finns tävlingslika störningar blir det lönsamt att fokusera på föraren.

Lär dig vad du behöver göra för att ni ska klara det du tänkt på första försöket.

Gång 2

Vi tittar på enskilda moment som förarna känner att de behöver förbättra för att få högre betyg på tävling. Alla förare kan vara med hela tiden (förutom när man vill värma upp eller belöna sin hund efter ett pass), men vi tittar på ett ekipage i taget. Varje förare väljer vilket moment hon eller han vill träna på och få tips kring.

Gång 3

Vi tränar på att gå in på en bana och göra flera moment i rad i tävlingslik miljö. Tanken är att du och din hund ska få flera positiva upplevelser av hur det är att prestera när det finns en tävlingsledare, hundar som värmer upp i närheten och så vidare.

Det kostar 1850 kronor att vara med på kursen. Det inkluderar moms och hallhyra. Du betalar mot faktura när det finns 4 anmälda.

Anmäl dig till tinaandersson3@gmail.com

Skriv namn, adress, mobilnummer, hundens namn och vilken klass den tävlat i.