Träna för tävling lydnad startklass mars-april

Kursen är fullbokad. Hör gärna av dig om du önskar att jag startar en liknande kurs. Det går också bra att ta privatlektioner.

Tävlingslydnad går ut på att din hund och du ska gå in på en plan där din hund inte varit samma dag, göra en rad förutbestämda moment i följd och klara dem på första försöket.

Kursen passar dig som antingen inte startat ännu med din nuvarande hund, eller som startat i startklass och varit långt från uppflyttningspoäng. Hunden behöver vara minst cirka 6 månader för att kunna vara med. Du behöver vara inställd på att lära hunden det du vill att den ska göra genom att belöna rätt beteende. Vi kommer inte att vilja ha fram fel beteende för att få möjlighet att säga till hunden. Istället tränar vi på att lära oss vad vi som förare behöver göra för att hela tiden lyckas på första försöket.

Det blir både teori och träning på gruppträffarna. Det finns mycket om planering, inställning, uthållighet, förväntan och praktiska tips som jag gärna vill berätta för förare som är i början av sin tävlingskarriär. Vi kommer att göra övningar som handlar om hundens och förarens attityd till det samarbete som är bra att ha för att lyckas plus övningar som stärker helheten i ett tävlingsprogram. Vi går så klart igenom momenten också, men det är sällan momenten som är det svåra med tävling.

I kursen ingår fyra tillfällen i grupp och en privatlektion. Privatlektionen är till för att få in mycket praktisk träning för varje ekipage. Var och en väljer när den vill ta ut sin privatlektion. Det kan vara mellan två grupptillfällen eller efter att grupptillfällena är slut. Vi hittar en tid på antingen vardag eller helg. Eftersom det blir påsk mitt i kursen kanske det passar att ta ut privatlektioner då.

Toalett med tvål och vatten och pappershanddukar finns här, liksom handsprit och engångshandskar. Det blir ingen fika (tyvärr).

Plats: Dogs & Drums i Söderto utanför Hörby mitt i Skåne.

Klockslag: 14.00-16.00

Datum: lördagarna den 6 mars, 20 mars, 10 april och 24 april, plus en privatlektion som du kan ta ut under kursens gång eller efteråt.

Antal platser: 4 ekipage.

Det kostar 2450 kronor att vara med på kursen. Det inkluderar moms. Du betalar mot faktura när det finns 4 anmälda. Se avbokningsvillkor under Priser och villkor.

Anmäl dig till tinaandersson3@gmail.com

Skriv namn, adress, mobilnummer, hundens namn och om hunden startat på tävling.