Träna för tävling - startklass-klass 1, jan-feb

Kursen är igång.

Tävlingslydnad går ut på att din hund och du ska gå in på en plan där din hund inte varit samma dag, göra en rad förutbestämda moment i följd och klara dem på första försöket.

Kursen passar dig som antingen klarat eller nästan klarat startklassen eller provat klass 1 utan att vara färdig med den. Du behöver vara inställd på att lära hunden det du vill att den ska göra genom att belöna rätt beteende. Vi kommer inte att vilja ha fram fel beteende för att få möjlighet att säga till hunden. Istället tränar vi på att lära oss vad vi som förare behöver göra för att hela tiden lyckas på första försöket.

Det blir mycket teori och lite träning på gruppträffarna. Det är så mycket om planering, inställning, uthållighet, förväntan och praktiska tips som jag skulle vilja berätta för förare som är i början av sin tävlingskarriär och eftersom det säkert är kallt i januari och februari passar det att sitta glest i klubbrummet och prata då. Sedan kan man antingen gå ut och göra övningar på gräsplanen, eller hålla till i det oisolerade träningsrummet. Vi går så klart igenom momenten också, men det är sällan momenten som är det svåra med tävling.

I kursen ingår fyra tillfällen i grupp och en privatlektion. Privatlektionen är till för att få in mycket praktisk träning för varje ekipage. Var och en väljer när den vill ta ut sin privatlektion. Det kan vara mellan två grupptillfällen eller efter att grupptillfällena är slut. Vi hittar en tid på antingen vardag eller helg.

Det är ju pandemi och osäkra tider för mig som företagare att boka och betala halltid. Ekonomin är så klart en osäkerhetsfaktor för deltagare också, så det blir billigare och troligare att kunna genomföra den här kursen när jag har den hemma. Toalett med tvål och vatten och pappershanddukar finns i lokalen, liksom handsprit och engångshandskar. Det blir ingen fika (tyvärr).

Plats: Dogs & Drums i Söderto utanför Hörby mitt i Skåne.

Klockslag: 14.00-16.00

Datum: söndagarna den 10 januari, 24 januari, 7 februari och 21 februari, plus en privatlektion som du kan ta ut under kursens gång eller efteråt.

Antal platser: 4 ekipage.

Det kostar 2450 kronor att vara med på kursen. Det inkluderar moms. Du betalar mot faktura när det finns 4 anmälda. Se avbokningsvillkor under Priser och villkor.

Anmäl dig till tinaandersson3@gmail.com

Skriv namn, adress, mobilnummer, hundens namn och om hunden startat på tävling.