2 onsdagskvällar grunder i juli

3 anmälda, 1 plats kvar

Det här passar dig som har en ung retriever (eller apporteringsglad spaniel), kring ett år, eller som har en oerfaren äldre hund.

Vi träffas två kvällar i en grupp på max 4 ekipage. Första gången tränar vi grunder på min gräsplan i Söderto utanför Hörby. Andra gången tränar vi vid och i vatten på annan plats i Mellanskåne.

Krav för att kunna vara med är att föraren vill lära hunden vad den ska göra genom att belöna rätt beteende och inte ger hunden obehag om den skulle göra fel. (Inga koppelryck, skrika nej, ta tag i halsskinnet på hunden och stirra på den, trycka in en tappad dummy i munnen på hunden etc.)

Krav för hunden är att den tycker om att samarbeta med sin förare och är glad för att plocka upp och bära dummies. Hundar som inte går perfekt fot eller har en tendens att vilja fram till andra hundar har vi koppel eller lina på när det behövs.

Med grunder menar jag att hunden ska kunna vänta en liten stund på att träningen ska börja, gärna springa ut för att hämta något, men ännu hellre springa tillbaka till föraren, lämna föremål i förarens hand, följa med när föraren går, sitta kvar när en apport kastas, minnas var en apport landat, kunna bli skickad framåt fast den inte sett att något blivit lagt där, söka där den är på visselsignal och springa rakt upp ur vattnet till föraren.

Kurstillfällena är onsdagskvällarna den 14 och den 21 juli klockan 19.00-21.00. Tillfällena hänger ihop, så priset är för båda gångerna.

Det kostar 900 kronor inklusive moms per ekipage.

Anmäl dig till tinaandersson3@gmail.com

Skriv namn, adress, mobilnummer och vad du har för hund.