B-provsträning 3 tillfällen olika inriktning feb-mars

Det här passar dig som är sugen på att starta din retriever i nybörjarklass på retrieverjaktprov B, där det är upptinade fåglar och hårvilt som ska apporteras (kallvilt). Du kan vara nybörjare så tillvida att din hund är duktig på att apportera, men du har aldrig varit på den här typen av jaktprov, eller så vet du precis hur ett B-prov i nybörjarklass går till, men din nuvarande hund har inte startat ännu. Det blir tre fristående tillfällen. Du kan alltså anmäla dig till alla tre eller till bara någon av träningarna, i mån av plats.
 
Tillfälle 1, söndagen den 14 februari klockan 10.00-12.00 i Söderto, 4 deltagare (Fullbokad), 450 kronor
Det blir mycket teori men också några övningar i fotgående, avlämningar och passivitet på min stora gräsplan.
Jag visar uppritat på papper och beskriver precis hur upplägget var på två nybörjarklassprov i Skåne 2020. På så vis kan du själv bedöma vad du tror att din hund redan kan och vad den nog behöver träna mer på. Du får kopior på pappren att ta med dig hem. Vi kommer så klart också att prata om vad ett jaktprov är till för och vad det är domare ska bedöma. Ett tips är att läsa reglerna på förhand. De finns på Svenska Spaniel och Retrieverklubbens hemsida https://ssrk.se/wp-content/uploads/2019/11/Jaktprovsregler_B_from_20170101.pdf
 
Tillfälle 2, söndagen den 7 mars klockan 10.00-12.30 i terräng, 4 deltagare (Fullbokad), 550 kronor
Fokus på självständigt sök där hunden får hämta flera olika slags vilt, men det blir också någon enkelmarkering, lite fotgående och passivitet.
 
Tillfälle 3, söndagen den 14 mars klockan 10.00-13.00 i terräng, 4 deltagare (Fullbokad), 600 kronor
Fokus på att få ihop en helhet, där du och din hund löser flera uppgifter i följd utan att du klappar den, belönar med godis eller kopplar den. Det blir möjlighet att utföra den typ av uppgifter som kommer på ett B-prov i nybörjarklass, det vill säga fotgående, enkelmarkering på land och vatten, självständigt sök, en liten dirigering och passivitet.
 
Vi anpassar övningarna efter de olika ekipagens nivå, men det finns några grundkrav för att kunna vara med:
Föraren måste vara beredd att arbeta belöningsinriktat. Vi vill inte ha fram fel för att kunna säga till hunden, utan vi försöker få fram rätt beteende för att kunna belöna. Oavsett hur du tränat hemma eller hos andra vill jag inte att du använder koppelryck, petar till hunden med fötterna, ryter åt hunden eller trycker in fågeln i munnen på din hund på mina träningar.
Hunden behöver vara bekväm med skott och att apportera kallvilt. Vi kommer inte att skjuta jättemycket, men hunden ska inte bli överraskad om det hörs skott under arbetet. Vi kommer bara att använda kallvilt, inte dummies, så du måste vara säker på att hunden apporterar kallvilt. Vi hinner inte träna in färdigheten att hämta upptinade fåglar och kaniner vid de här tillfällena.
 
Priserna inkluderar moms och att jag tar med det kallvilt som behövs till träningen. Jag mejlar faktura och mer info när det är minst 3 anmälda till varje tillfälle.
 
Anmäl dig på mejl till tinaandersson3@gmail.com  Skriv namn, adress, mobilnummer, hundens ras och ålder.