För unga eller oerfarna hundar, 25/2, 27/2, 28/2

Fristående tillfällen i Mellanskåne. Man kan anmäla sig till ett tillfälle eller flera.
 
Fredag 25 februari klockan 10.00-12.00 i Rolsberga i beteshage med damm 2 anmälda, 2 platser kvar
Söndag 27 februari klockan 10.00-12.00 i Söderto på gräsplan 1 anmäld, 3 platser kvar
Måndag 28 februari klockan 14.00-16.00 i Rolsberga i beteshage med damm
 
Pris i Söderto: 480 kronor per ekipage
Pris i Rolsberga: 520 kronor per ekipage per tillfälle
Platser: 4 ekipage per tillfälle
 
Det här passar dig som har börjat träna jaktapportering men inte startat ännu på prov eller tävling. Vi tränar på sådant som att hunden kan vänta en stund om ingenting händer, går vid din sida, hämtar det du har tänkt när du har tänkt, kan använda ögon, öron och nos för att hitta dummyn effektivt, griper och håller dummyn stabilt och snabbt lämnar dummyn till dig på ett lämpligt sätt.
Vi kommer att ha alla hundarna ute samtidigt, men jag anpassar övningarna till den nivå som jag tror är rätt för de olika ekipagen. Hundarna får apportera dummies vid de här tillfällena, inte kallvilt. I Rolsberga kan vi avsluta med övningar i vatten om vädret tillåter och föraren har handduk med sig.
 
Du som anmäler dig behöver vara inställd på att träna belöningsbaserat. Det betyder att vi har för avsikt att lära hundarna genom att lägga upp övningarna så att hundarna lyckas och får belöning för det. Vi låter bli att försöka lära hunden något genom att rycka i kopplet, ryta åt hunden, knuffa på den med fötterna, dra i nackskinnet och liknande. Förarens önskan att korrigera hunden på det viset kan lätt uppstå när övningen är för svår för hunden och den gör något annat än föraren tänkt. (Jag vet att det går att bli framgångsrik genom korrigeringsbaserad träning, men jag vill inte använda eller se den typen av träning hos mig.)
 

Anmäl dig genom att mejla tinaandersson3@gmail.com  Skriv namn, adress, mobilnummer, vad du har för hund och något litet om vad ni gjort hittills.