Jaktapportering halvdagsträningar kallvilt

Det är 2 anmälda hittills till första tillfället den 3 april (och 1 till den 10 maj). Vi kommer att genomföra träningen den 3 april även om det inte blir fler anmälda.

Det här är för dig som är sugen på att så småningom (kanske i år?) starta med din retriever i nybörjarklass på det som kallas retrieverjaktprov B. Det är en officiell egenskapsbedömning, som uppfödare kan använda som verktyg i sitt avelsarbete. Det är också en fin merit att glädjas åt om hunden får pris Domaren går med ekipaget under cirka 20 minuter i ett terrängområde där man låtsas att det skjuts vilt och har skjutits vilt tidigare. En skytt skjuter lösa skott, utplacerade människor kastar upptinade fåglar på land och i vatten, och hunden får söka av ett område där funktionärer tidigare lagt ut redan döda fåglar och kaniner. Som avslutning får hunden stå passiv en liten stund när nästa ekipage börjar sitt prov.

För avelns skull skulle det vara jättebra om fler startade med sina hundar på B-prov!

På de här två halvdagarna hos Dogs & Drums tränar vi med kallvilt i terräng med inriktning B-prov nybörjarklass. Det blir fokus på självständigt sök och avlämningar från vatten båda gångerna. Självklart blir det möjlighet att träna även fotgående i terräng och passivitet när annan hund börjar jobba. Din hund behöver vara åtminstone åtta månader gammal, vara bekväm med skott och ha burit upptinat vilt några gånger tidigare. Hunden behöver inte vara nästan klar för start utan det går bra att vara med om hunden går hyggligt fot i terräng, sitter kvar och väntar på kommando när apporter faller och kommer tillbaka till dig när den hämtat något. Du behöver inte kunna dirigera hunden på avstånd.

Plats: samling hos Dogs & Drums i Söderto utanför Hörby i Skåne. Vi kör först till ett terrängområde för träning, därefter tillbaka för lunch och tillgång till toalett, sedan till ett annat terrängområde där vi avslutar.

Datum och tider

fredag 3 april klockan 10.00-14.30

söndag 10 maj klockan 10.00-14.30

Varje tillfälle är fristående.

Deltagare: Vi behöver vara minst 3 och max 6 ekipage för att ett tillfälle ska bli av.

Pris: Det kostar 650 kronor per ekipage per gång att vara med. Kallvilt till träningen finns här. Du tar med egen lunch.

Anmälan: Mejla till Tina Andersson på tinaandersson3@gmail.com