Brugsprøve-träff söndag 9 februari

Det här är för dig som har en retriever och har tänkt starta i nybörjarklass working test (WT) eller nybörjarklass B-prov i Danmark.
Söndagen den 9 februari klockan 14-16 ordnar jag en träff med lite teori och träning som förberedelse för dem som planerar att åka till Danmark och göra retriverrasernas brugsprøve. Det är en trevlig merit att ha och man får ett litet diplom om hunden blir godkänt. Framför allt är de så att om man ska starta på WT eller B-prov i Danmark behöver man antingen redan ha en svensk merit från officiellt prov, eller ha gjort ett godkänt brugsprøve i Danmark. Det är ett litet test på att hunden kan gå fot, sitta kvar, komma på inkallning, apportera en dummy och vara lugn vid skott. Banan ser likadan ut vid alla brugsprøve, och de anordnas av Dansk Retrieverklub, antingen som egna arrangemang eller på samma dag som exempelvis B-prov. Man anmäler sig till det som heter retrievere brugsprøve på hundeweb.dk (ungefär som SBK tävling). Alla prov ligger inte där ännu, men det går att hitta information om när de ska vara och kontaktuppgifter till ansvariga på Dansk Retrieverklubs hemsida dansk-retriever-klub.dk om man klickar fram de olika regionernas sidor. Vid en del B-prov anordnas också brugsprøve och då kan man kontakta provledaren i förväg för information. (Om man känner sig klar för B-prov kan man alltså anmäla sig till både brugsprøve och B-prov samma dag, och helt enkelt först göra brugsprøve och sedan starta på provet.)
På träffen hos Dogs & Drums samlas vi inne och går igenom i teorin hur ett brugsprøve ser ut. Sedan går vi ut och låter ett ekipage i taget gå igenom en sådan bana. Om det passar med tiden kan vi efteråt träna extra på de detaljer som upplevs som svårast. Tanken är att de som så småningom åker till Danmark för att göra det här ska vara väl förberedda.
Det kostar 200 kronor per ekipage att vara med på träffen. Vi kan vara max 8 ekipage och vi behöver vara minst 4 stycken för att träffen ska bli av. Du anmäler dig till tinaandersson3@gmail.com