Working test för retriever träningstävling av typen prova på för Dogs & Drums kunder lördag 18 april

Det är 6 glada ekipage anmälda hittills. Det skulle bli ett lagom stort arrangemang om ungefär 4 till anmälde sig.
 
Det här är för dig som har en retriever eller spaniel och har gått (eller går) någon typ av kurs eller tagit privatlektioner här hos Dogs & Drums. 
Tanken är att ekipagen ska få prova på hur det är att vara med på ett Working Test (WT) i nybörjarklass, alltså en apporteringstävling där hunden ska hämta dummies på olika stationer. Skillnaden mellan den här träningstävlingen och ett vanligt WT är att du kommer att få muntlig kritik från domarna istället för poäng. Det kommer att vara två riktiga domare som tittar på två stationer vardera.
 
Datum: Lördagen den 18 april
Plats: Linnekulla gård utanför Tollarp
Avprickning: Från klockan 10.00 på Linnekullas gårdsplan (Det är ett plus att inte komma tidigare än 10.00.)
Samling: Klockan 10.30 på Linnekullas gårdsplan
Första start: Beräknad till 11.00
Beräknad sluttid: Cirka 13.30
Antal stationer: Totalt 4 stationer. Domare ett dömer station 1 och 2. Domare två dömer station 3 och 4.
Uppgift på stationerna: Det blir en enkelmarkering på varje station, det vill säga skott och kast av dummy som hunden får se. En av stationerna blir vattenstation. På några av stationerna blir det också bedömning av fotgående.
Upplägg: Vid samlingen får deltagarna information från domarna om vad som är viktigt att tänka på. Sedan är det strikt startordning som gäller. Startnummer 1 börjar och gör först station 1 + 2 och får därefter muntlig kritik från domare ett. Sedan går startnummer 1 vidare till station 3 + 4 (där domare två ger muntlig kritik) och då går startnummer 2 till station 1 + 2. Du behöver inte vara orolig att gå fel, för vi kommer att ha en inkallare som skickar fram ekipagen i rätt ordning till rätt domare. På det här viset gör varje ekipage alla fyra stationerna i följd. Väntetiden blir innan eller efter att man gått, istället för mellan stationerna. När de betalande ekipagen har gjort stationerna får funktionärerna göra banan med sina hundar som tack. När alla är färdiga samlas vi på gårdsplanen igen. Domarna får möjlighet att berätta lite om vad de såg. De tävlande får möjlighet att tacka domarna. Det blir ju ingen prisutdelning eftersom det inte delas ut poäng, men vi får möjlighet att applådera åt varandra ändå.
Förtäring: Vi har tänkt att det ska finnas fika och eventuellt grillad korv till försäljning.
Toalett: Lite begränsad möjlighet att gå på toa, eftersom den finns i boningshuset där det är hundar. Vi kommer att ha planerade tider för toabesök, så husets ägare kan sätta undan hundarna då.
Pris: 200 kronor per ekipage. Du får en faktura per mejl. Betalning i förskott.
Anmälan: Till Tina Andersson, tinaandersson3@gmail.com eller sms 0708-98 78 08. Skriv: Förarens namn, Förarens adress, Förarens mobilnummer, förarens mejladress, Hundens namn, Hundens ålder, Hundens ras.