Fortsättningskurs jaktapportering inför nybörjarklass working test

Det här är för dig som siktar på att tävla i jaktapportering på det som kallas working test, WT.
På ett WT används bara dummys som apportföremål, alltså tygpåsar. En tävling består oftast av 5 stationer, som ligger utspridda så att ekipagen tar dem en i taget. Varje station är värd 20 poäng och den som samlar flest poäng utan att ha noll på någon station vinner.
I nybörjarklass brukar uppgiften på en station vara att hämta en dummy som kastas cirka 30-60 meter bort på land eller i vatten. Eftersom tävlingen ska efterlikna jaktliga situationer kan man räkna med att det finns en skytt som skjuter före kast. Det kan också vara så att domaren vill se att hunden kan gå fot vid förarens sida före eller efter apporteringen. Om man vill ha poäng på ett WT, och alltså inte bara åker dit för att ha en trevlig dag och aktivera sin hund, så är det viktigt att hunden väntar på kommando, är tyst och att den levererar in dummyn. Oavsett hur fint hunden jobbar i övrigt kan inte domaren sätta annat än noll om hunden tjuvstartar, piper eller inte hittar dummyn.
 
Kursen är på 4 tillfällen.
Skott och vattenarbete kommer att förekomma. Vi kommer enbart att arbeta med dummies.
 
Det finns 4 platser. Pris 1250 kronor per ekipage, inklusive moms. Betalning mot faktura före kursstart.
 
Din hund behöver vara grundtränad och fungera i grupp. Med det menar jag att den är minst ett år gammal, att den kan jobba tillsammans med dig fast det finns andra hundar som väntar cirka 20 meter bort och att den själv kan vänta fast en annan hund får jobba cirka 20 meter bort, att den kan hämta och lämna en dummy till dig (även om det inte blir perfekt varje gång) och att den är bekväm med att höra skott.
 

Anmäl intresse till Tina Andersson tinaandersson3@gmail.com