Jaktapportering bara grunder

Det här är för dig som inte tränat jaktapportering alls med din hund eller för dig som vill backa tillbaka lite i din träning till att göra lätta övningar när andra ekipage är med. Vi övar på viktiga grunder, som att hunden väntar uppmärksamt men tyst och stilla på kommando, genast lämnar det den hämtar oskadat till föraren, använder näsan mer än benen, kommer på inkallning och kan slappna av när föraren signalerar att det är slut på jobb för tillfället.
 
Kursen är på 5 tillfällen, 2 timmar per gång i Mellanskåne.
Vi kommer inte att skjuta några skott under kursen. Vi kommer huvudsakligen att göra övningarna med dummies, men de som vill får möjlighet att låta sina hundar bekanta sig med kallvilt, alltså upptinade fåglar.
 
Det finns fem platser. Pris 1250 kronor per ekipage, inklusive moms. Betalning mot faktura före kursstart.
Anmälan till tinaandersson3@gmail.com
 
Din hund behöver vara åtminstone åtta månader gammal och du behöver ha någon belöning som hunden tycker att det är värt att jobba för. Det kan vara lek med dig, lek med leksak, kel, godis eller något annat som du vet att hunden blir riktigt glad för. Om du inte vill använda den här typen av belöningar när du lär in jaktapportering så är det här fel kurs för dig. Det är förstås en fördel om du kan ha din hund lös utan att den springer iväg till andra människor eller hundar, men om den inte kan det ännu får den göra vissa övningar i lina.