Uppdatering: Platsen tagen. 1 plats kvar på kurs i jaktapportering i Mellanskåne

4 onsdagskvällar i april. 6, 13, 20 och 27 april klockan 18.00-19.30.
Pris: 2400 kronor inklusive moms.
Det här passar dig som tänker försöka starta på prov eller tävling i nybörjarklass i sommar eller höst. Det kan också passa dig som bara tränar för att du och din hund ska ha kul tillsammans. Din hund behöver kunna hämta dummyer och lämna dem till dig.
Det vi kommer att träna på är att bygga upp samarbetet mellan hund och förare, så att hunden blir ännu mer följsam och glad för att hämta och lämna dummyer. Vi gör övningar för att stärka stadgan, styrbarheten i dirigeringar och hundens självständiga arbete i markeringar och sök.
Vi tränar tre av gångerna på min gräsplan och en av gångerna i ett hägn som passar för självständigt sök. (Man kan inte träna med lös hund hur som helst i terräng den här tiden på året på grund av risken att störa viltet. Det finns redan harungar och snart kan det ligga rådjurskid och ruvande fåglar ute i naturen.) Om det finns intresse kan vi låta hundarna apportera kallvilt (upptinade fåglar) en av gångerna.
Anmälda hittills är en labrador, en golden och en welsh springer spaniel, så vi har fin bredd på deltagarna.
Anmäl dig genom att mejla till tinaandersson3@gmail.com Skriv namn, adress, mobil och vad du har för hund.
Bilderna är från igår, vid en damm jag hyr. Jag gick först runt den ensam, för att säkerställa att det inte kommit dit några änder ännu. Sedan fick en hund i taget göra korta apporteringar, eftersom det är så kallt att det fortfarande är is på vissa ställen i dammen.