KURSER OCH GRUPPAKTIVITETER JAKTAPPORTERING

 
 
 
När du vill anmäla dig till någon aktivitet hos mig så gör du det på mejl tinaandersson3@gmail.com eller Messenger eller sms till 0708-98 78 08. Skriv namn, adress, mobilnummer, mejladress (om du har det) och vilken hund du kommer med. 
 

Grundkurs jaktapportering med kallvilt 3 måndagseftermiddagar i mars

Det här är en kurs för dig som har en hund som kan apportera lite grann och som du tänker ska få starta på retrieverjaktprov B så småningom. Vi kommer att fokusera på att hundarna ska få prova att apportera olika typer av upptinade fåglar och kaniner. Vi kommer också att öva på att hunden ska samarbeta med dig i terräng och bli van vid att det kan förekomma skott i miljön. En del av tiden jobbar hundarna flera samtidigt på avstånd från varandra och en del av tiden jobbar hundarna en och en. Du kan anmäla dig till kursen om du är beredd att jobba med belöningar som godis och leksaker och är villig att avstå från att ge hunden obehag om den i ditt tycke gör fel. Din hund behöver kunna se andra hundar och människor i rörelse cirka 20 meter bort utan att bli vild och genast vilja springa dit. Din hund kan inte vara med om du redan nu vet att den är obekväm med skott eller blir väldigt upphetsad och till exempel piper vid skott.
 
Plats: Mellanskåne. Två gånger i Söderto och en gång i Rolsberga. Det finns damm på båda ställena.
Datum: Måndagarna den 4, 18 och 25 mars.
Klockslag: 13.30-15.00
Platser: 4 ekipage 2 platser kvar
Pris: 1800 kronor per ekipage inklusive moms och kallvilt.
 

Fullbokad B-provsträning nybörjarklass med kallvilt och skytt 3 torsdagsförmiddagar i mars

Det här passar dig som känner att din hund börjar närma sig att vara klar för start på retrieverjaktprov B. Du kanske har tänkt att starta under våren eller i sommar. Jag har engagerat en duktig kompis att vara funktionär. Hon hjälper mig att skjuta och lägga ut vilt, så att träningen blir ganska provlik och effektivare än när jag håller i allting själv. Ekipagen tränar en i taget, förutom passiviteten.
 
Plats: 3 olika ställen, Söderto, Rolsberga och Tollarp. Det finns damm på alla tre ställena.
Datum: Torsdagarna den 7, 14 och 21 mars.
Klockslag: 10.00-12.30
Platser: 4 ekipage Fullbokad
Pris: 2250 kronor per ekipage inklusive moms och kallvilt.
 
Observera att all träning här är belöningsbaserad. Det betyder att jag utformar övningarna så att det är meningen att hunden ska klara dem och få belöning för det. Hunden lär sig genom att lyckas. Om du tror att en hund behöver lära sig vad som är fel för att förstå vad som är rätt så är det bättre att du väljer en instruktör som har den inriktningen i sin träning. (Exempel på sådant som förare kan tänkas göra när det blir fel och som jag inte vill se hos mig är: Ha ett retrieverkoppel placerat bakom öronen på hunden och eventuellt rycka i det, knuffa på hunden med skenbenen, dra hunden i nacken eller öronen, ryta åt hunden eller gå och småsparka i marken och harkla sig under fotgåendet.)
 
Den fina bilderna nedan på min hund Magnum är tagna av fotografen Paulina Wahlgren.