SOMMARLÄGER

Sommarläger i Mellanskåne - Välkommen att anmäla dig!

Lydnad, brukslydnad, freestyle/heelwork to music och jaktapportering.

När det är sommar vill man skaffa sig härliga minnen som piggar upp när det blir vinter. På Dogs & Drums läger är man 4 ekipage som ligger på ungefär samma utvecklingsnivå, så det blir mycket träning med den egna hunden och lätt att bli en väl fungerande grupp.

Vi tränar två dagar klockan 09.00-16.00 båda dagarna. Lydnad, bruks och freestyle/htm tränar vi på min gräsplan och i det lilla träningsrummet här i Söderto. Jaktapportering tränar vi både här hemma och i terräng på mark som jag hyr för de tillfällena. Vi äter alltid medhavd lunch här i Söderto, antingen i klubbrummet eller under stora lönnen, där vi ställer trädgårdsmöbler om vädret passar för att äta ute. Min gräsplan är 100 meter lång, så det går bra att göra budföring för lägre klass bruks. Det går också bra att skjuta där, för budföring, platsliggning med skott och jaktapportering. Jag har en så kallad partybox, en jättestor batteridriven högtalare, så det går fint att spela musik som hörs över hela planen för tricksgrenarna eller om någon inom lydnaden vill träna på att ha prat från mikrofon under sitt program.

Det går inte att övernatta hos oss, men om man kommer långt ifrån är ett tips att kolla med Elisefarm. Det ligger bara några kilometer bort och där hundar är tillåtna på en del rum.

Det finns möjlighet att abonnera ett läger, alltså boka alla platserna för sin egen träningsgrupp, till exempel. Då ansvarar man själv för att platserna blir fyllda, eller betalar för fyra fast man är tre. Det finns en viss möjlighet att boka andra datum om man är en färdig grupp. Jaktapporteringen vill jag dock inte lägga tidigare än jag gjort. Det är många djurungar i naturen fram till augusti, även vid anlagda dammar.

Priserna på lägren skiljer sig lite åt beroende på att det kostar mig lite mer att ordna jaktlägren. Jag betalar markhyra och köper kallvilt.

Priser: Alla priser är inklusive moms och fika för en plats. Du tar med egen lunch.

2 400 kronor för lydnad, bruks, freestyle/htm och kombinationer av dem.

2 750 kronor för jaktapportering.

2 575 kronor för jaktapportering i kombination med annan gren.

Du betalar mot faktura några veckor innan lägret börjar. Avbokningsregler hittar du under Priser och villkor på hemsidan dogsanddrums.se

Anmäl dig genom att mejla tinaandersson3@gmail.com Skriv namn, adress, mobilnummer, vad du har för hund och lite om vad ni gjort hittills.

Du som anmäler dig behöver vara inställd på att träna belöningsbaserat. Det betyder att vi har för avsikt att lära hundarna genom att lägga upp övningarna så att hundarna lyckas och får belöning för det. Vi låter bli att försöka lära hunden något genom att rycka i kopplet, ryta åt hunden, knuffa på den med fötterna, dra i nackskinnet och liknande. Förarens önskan att korrigera hunden på det viset kan lätt uppstå när övningen är för svår för hunden och den gör något annat än föraren tänkt. (Jag vet att det går att bli framgångsrik genom korrigeringsbaserad träning, men jag vill inte använda eller se den typen av träning hos mig.

Ti-On  21-22/6        specialläger för ungdomar cirka 12-13 år med egen hund. Lägret är av typen prova på olika hundsporter, gå minipromenader, titta på film alla tillsammans och ha två mysiga sommarlovsdagar. 6 platser varav 4 är reserverade för fjolårsdeltagare. Klockan 10-14 båda dagarna. 850 kronor inklusive fika. Ta med egen lunch. Om du är intresserad av lägret är det bäst att du ringer mig på 0708-98 78 08 eller mejlar tinaandersson3@gmail.com. Hunden som ungdomen går med behöver vara så pass van att vara bland andra hundar att ungdomen klarar den själv. Vi är två vuxna som styr på lägret. 4 anmälda, 2 platser kvar

 

Ti-On  28-29/6           tävlingslydnad klass 2-3

Helg    2-3/7              freestyle & heelwork to music klass 1-2  Fullbokat

Må-Ti  11-12/7         brukslydnad appell-lägre klass

Helg    16-17/7         tävlingslydnad klass 1-3/jaktapportering nybörjarklass-öppenklass  1 anmäld, 3 platser kvar

Helg    30-31/7         jaktapportering nybörjarklass  2 anmälda, 2 platser kvar

Helg    6-7/8              jaktapportering nybörjarklass-öppenklass                                                                                                                    

Helg    27-28/8         jaktapportering nybörjarklass-öppenklass