2-dagarskurser för nästan nybörjare i jaktapportering

Var med på vänlig 2-dagarskurs i sommar för dig som är ganska ny inom jaktapportering
Det finns två stycken 2-dagarskurser här hos Dogs & Drums i Mellanskåne för dig som räknar dig som nybörjare inom jaktapportering, men har hållit på lite grann. Du har en hund som hämtar dummyer och lämnar dem till dig, men ni är kanske inte så vana att jobba precis bredvid någon annan, eller på så långa avstånd från dig, eller så länge i taget. Kanske är ni ovana vid skott eller apportering i vatten.
Sista helgen i juli (30-31/7) håller jag en 2-dagarskurs för vilken som helst av retrieverraserna och sista helgen i augusti (27-28/8) är kursen för bara golden retriever. Ekipagen får göra olika nyttiga, roliga och spännande övningar på olika platser i Mellanskåne. Det är max fyra ekipage per kurs så det går fint att låta hundarna jobba mestadels en i taget eller riktigt långt ifrån varandra.
Det ekipagen får träna på är grunder som är bra att ha om man siktar på start på retrieverjaktprov och/eller working test i nybörjarklass. Det handlar om självständigt sök på land, markeringar på land och vatten, fotgående i terräng, stadga vid skott och att apportera kallvilt, för dem som vill.
All träning är belöningsbaserad, så du behöver inte vara rädd att du ska bli tillsagd att ge din hund något obehag om den inte klarar en uppgift. Jag anpassar nivån så att alla har chans att lyckas och lära sig något.
Tiderna är 09.00-16.00 båda dagarna. Priset är 2750 kronor för en 2-dagarskurs inklusive moms, fika och kallvilt.
Anmäl dig genom att mejla tinaandersson3@gmail.com eller sms:a 0708-98 78 08 eller skriv ett PM. Skriv ditt namn, adress, mejladress om du har, mobilnummer och vad du har för hund.