Anmäl dig till trevlig sommarträning!

Dogs & Drums har två inplanerade miniläger i jaktapportering i sommar. Nivån på träningen är nybörjarklass working test (apporteringstävling på dummies) och nybörjarklass B-prov (egenskapsbedömning på kallvilt). Vi kommer att jobba med övningar inför start i både working test och B-prov under båda lägren.

Onsdag-torsdag den 24-25 juni finns det 1 plats kvar. (3 anmälda)

Lördag-söndag den 4-5 juli finns det 4 platser kvar. (Ingen anmäld och det är ju jättekonstigt till en så trevlig helg!)

På bilderna ser ni Yenko apportera en and i vatten och komma upp med den på land. (Bilderna är tagna den 26 april 2020.) På lägren kommer vi att jobba mycket med avlämningar, för de är viktiga när man håller på med jaktapportering. Om avlämningarna är riktigt säkra och bra på land har man större chans att få en bra avlämning från vatten, än om avlämningarna redan på land är lite svajiga. Hunden behöver ha stor förväntan på att det är när apporten levereras in till föraren som den får belöning. Det är också bra, tycker jag, att låta hunden bli bekväm i vatten och med simning innan man kastar i något som den ska hämta. En bra förberedande övning är också att göra inkallningar från vatten, utan att hunden har något i munnen. Då blir den van att rusa upp direkt till föraren utan att skaka sig först. Hunden ska naturligtvis ha bra betalt när den kommer fram till föraren.