Anmäl till kursdagar med Thomas Stokke

Apportering för spaniel, stående fågelhund och retriever, anmäl dig nu!

Instruktören Thomas Stokke från företaget Klickerklok håller riktigt bra belöningsbaserad apporteringsträning här hos oss i Mellanskåne under två vardagar i oktober. Det här är värt att ta ledigt en dag för! Thomas jagar mycket själv med spaniel och stående fågelhund. (Han är dessutom jätteduktig på tävlingslydnad och vallning.)

Du väljer en dag.
Måndag 14/10 klockan 10-18: retrievers (en observatörsplats kvar)
Tisdag 15/10 klockan 8-16: spaniels och stående fågelhundar (4 platser kvar)

På tisdagen för spaniels och stående fågelhundar finns 6 platser med hund och de kostar 1950 kronor styck. En del av dagen är vi på helt inhägnade marker där vi kan träna sökarbete och apporteringsarbete. En del av dagen är vi på marker med två dammar där vi kan träna vattenarbete och sök, med möjlighet att skjuta skott. Vi använder kallvilt och dummies. Gruppen blir blandad, med betoning på unga och/eller oerfarna hundar, så du behöver inte ha nått en viss nivå för att kunna vara med.

På måndagen för retrievers ska vi vara 4 förare med hund och 2 åskådare. Jag tar själv en av platserna med hund, eftersom Thomas är min förebild inom jaktapportering. Övriga hundplatser är bokade. En av åskådarplatserna är bokad, så det finns 1 åskådarplats kvar. Hundplatserna kostar 2600 kronor styck. Åskådarplats kostar 800 kronor. Vi använder kallvilt och dummies och kommer att fokusera på självständigt sök i terräng plus vattenarbete.

Vi samlas här i klubbrummet i Söderto mellan Hörby och Löberöd på morgonen och till lunch. (Medtag egen lunch, fika ingår.) Förmiddag och eftermiddag är vi ute i terrängen inom 10 minuters bilfärd härifrån.

Anmäl dig till Tina Andersson på tinaandersson3@gmail.com eller 0708-98 78 08.

Bilderna är från i våras, då Thomas höll en mycket uppskattad träningsdag hos Dogs & Drums.