Dags att tänka på julklapparna! Tre aktiviteter i Olserödshallen 29/12

Fredagen den 29 december håller jag tre stycken 2-timmarskurser i den fina, uppvärmda hallen på Olseröds Hundcenter söder om Degeberga. En platsen kurs kostar 670 kronor inklusive moms och hallhyra. Det kan ju vara en lagom peng att pigga upp sig själv med, eller ge till någon annan som man känner är värd lite uppmuntran. Det ska vara 4 ekipage på vardera kurs.

Här är kurserna:

KURS 1: Klockan 09.15-11.15. Prova på att genomföra en bana i startklass tävlingslydnad. Ekipagen får först träna momenten inne i hallen alla tillsammans och jag ger tips för att vässa formen. Därefter sätter vi hundarna i bilarna och bygger om lite så att det blir en tävlingslik bana. Vi gör en banvandring där jag förklarar hur jag brukar försöka dra nytta av en banvandring på tävling. Sedan hämtar vi in hundarna och en i taget genomför banan medan jag kommenderar. När alla är klara har vi en liten genomgång där vi applåderar varandra och jag ger kommentarer kring allt bra jag såg. Det här kan du vara med på om du har ett hyfsat samarbete med din hund och ni är vana att prestera inom syn- och hörhåll från andra ekipage. 4 ekipage. 670 kronor per ekipage.

KURS 2: Klockan 12.00-14.00: Speciella moment i lydnadsklass 3. Jag går igenom och ekipagen får träna på följande fyra saker: Positioner (stå/sitt/ligg under fritt följ med olika sätt att komma tillbaka till att hund och förare är ihop igen), gruppmoment (sitt i grupp med enskilt nedläggande på avstånd till platsliggning och sedan enskild inkallning), tomskick inför rutan (hunden skickas till en för hunden osynlig cirkel med mittpunkt tio meter framför föraren) och apportering med dirigering (hunden skickas rakt fram mot tre apporter och ska först stannas efter minst tio meter men före apporterna, innan den kommenderas att apportera den apport som tävlingsledaren meddelar efter stoppet). Det här kan du vara med på om du tävlat i klass 2 eller har tränat på ungefär den nivån. 4 ekipage. 670 kronor per ekipage

KURS 3: Klockan 14.45-16.45 Prova på rallylydnad och att göra ett litet program med tricks. Alla kan ha sina hundar med inne i hallen hela tiden. Vi delar hallen i fyra delar så att hundarna inte kan springa till varandra. Vi börjar med rallylydnad. Jag går igenom några vanliga skyltar i nybörjarklass och ekipagen får träna på att utföra det som står på skyltarna. Sedan provar vi att sätta ihop skyltarna till små banor. Därefter går vi över till att träna på några tricks, som vi sedan gör i följd som ett litet program. Det här kan du vara med på om du har ett hyfsat samarbete med din hund och den klarar att fortsätta att samarbeta med dig fast det finns andra hundar samtidigt inne i hallen. 4 ekipage. 670 kronor per ekipage.