Ja, jag är lite lat

Jag tycker om när det går smidigt. Det får gärna också vara trevligt och lite spännande ibland. Därför gillar jag när hundarna frivilligt gör mycket av det som jag tycker är bra att de kan.

Fotgåendet i jaktapporteringen är ett bra exempel. Mitt mål är att hunden håller sig vid min sida för att den vet att det är när den är där som det dyker upp apporteringstillfällen. Vi är ute tillsammans och jag är också uppmärksam på omgivningen. När jag vänder mig och fokuserar åt något håll önskar jag att hunden vänder sig åt samma håll, även om den vet att det finns något åt andra hållet. Jag är hjärnan, hunden är musklerna. Jag har mer information, så snabbaste sättet till jobb går genom mig. Hunden har styrkan och nosen, så den får göra det roliga jobbet. Det här tränar jag in utan att hjälpa hunden med extrakommandon eller styrning med koppel.

Fredag, lördag, söndag och måndag blev det mycket träning i och vid vatten. Jag höll privatlektioner, gruppträningar, tränade själv och tränade med min träningskompis. Det ösregnade mycket och det är ju bra så man inte blir för varm, men det är svårare att ta bilder. Här kommer därför bara några från en privatlektion och från min egen träning.

Bilden kan innehålla: personer som står, hund, utomhus och natur