Jaktapportering grunder plats ledig söndag 9/1

Uppdatering: platsen är tagen

En av förarna som skulle vara med har blivit förkyld, så platsen har blivit ledig på kort varsel.

Tid: 09.30-12.00
Plats: Söderto mellan Hörby och Löberöd i Mellanskåne
Pris: 480 kronor
Platser: 4 ekipage
Det här passar dig som har börjat träna jaktapportering med din retriever och skulle vilja få tips på övningar för att komma vidare. Din hund kanske är ung, så att ni inte hunnit så långt ännu. Din hund kanske är lite äldre och ni har tränat annat tidigare och därför bara hunnit börja med jaktapportering.
Vi samlas i klubbrummet för en stunds teori först. Hundarna är kvar i bilarna. Vi pratar om vad förarna har tänkt ha jaktapporteringen till (praktisk jakt, jaktprov, apporteringstävling eller aktivering) och vad som kan behövas för att det ska fungera på ett trevligt sätt. Sedan tar vi ut hundarna en i taget och tränar ute på min gräsplan eller i träningsrummet, beroende på övning. Vi gör olika övningar med de olika hundarna, så att alla förarna får se fler övningar än de gör själva. Då får man många tips på sådant man kan träna hemma. Det handlar om sådant som att gripa en apport på ett raskt och bra sätt, springa snabbt tillbaka till föraren, lämna apport i förarens hand, vilja gå bredvid föraren, vilja sitta kvar när en apport faller, kunna springa framåt i anvisad riktning och kunna söka på anvisat ställe. Alla hundar får möjlighet att bekanta sig med och hämta några olika fåglar som jag tinar upp.
Du som anmäler dig behöver vara inställd på att träna belöningsbaserat. Det betyder att vi har för avsikt att lära hundarna genom att lägga upp övningarna så att hundarna lyckas och får belöning för det. Vi låter bli att försöka lära hunden något genom att rycka i kopplet, ryta åt hunden, knuffa på den med fötterna, dra i nackskinnet och liknande. Förarens önskan att korrigera hunden på det viset kan lätt uppstå när övningen är för svår för hunden och den gör något annat än föraren tänkt. (Jag vet att det går att bli framgångsrik genom korrigeringsbaserad träning, men jag vill inte använda eller se den typen av träning hos mig.)
Anmäl dig genom att mejla tinaandersson3@gmail.com Skriv namn, adress, mobilnummer, vad du har för hund och något litet om vad ni gjort hittills.