Lediga platser jaktapportering 13/2 och 14/2

Söndag 13/2 klockan 10-12 följsamhet, dirigering och markering med störning på min träningsplan i Söderto. Nivå nybörjarklass. 1 plats kvar av fyra totalt. Hundarna hämtar dummyer. 480 kronor.
 
Måndag 14/2 klockan 14-16 apportering av enbart kallvilt i terräng i Rolsberga. Självständigt sök, markeringar och lite apportering i vatten: Nivå nybörjarklass. 1 plats kvar av fyra totalt. 650 kronor.
 
Hundarna behöver vara glada för att hitta, leverera in och lämna av dummyer på söndagen och upptinade fåglar och kaniner på måndagen. De behöver också vara bekväma med att andra hundar jobbar eller är passiva cirka 20 meter bort.
 
Bilderna på Trento, den mörka hunden, visar jobb med störning i form av doft- och synintryck. På den ena bilden blir han skickad förbi trästaketet där det ligger doftstörning. På den andra bilden kommer han rakt tillbaka till mig, diagonalt över stängslet, fast hans rosa pipgris och fler vilt ligger synliga till vänster om honom.
 
Bilderna på Magnum, den ljusare hunden, visar glädjen i att bära fåglar. När han var 13 veckor puttade han själv upp locket på min viltväska som jag lyft ut ur bilen, tog en gräsand, galopperade ut på gräsmattan med den med fullstort grepp och sedan upp på trappan och satte sig. Där tog jag fotot innan jag bad att få anden. Grågåsen på 4,5 kilo lade jag ut till en kompis hund som skulle träna självständigt sök i skogen. Magnum gick fot med mig. När vi gick där i terrängen var han plötsligt borta. Sedan kom han mycket stolt bärande på gåsen. Då var han 11 månader.