Magnum vann och fick 1:a-pris i klass 1

Nu börjar det rätta till sig. I dag vann Magnum lydnadsklass 1 på Malmö brukshundklubb och han fick tillräckligt många poäng för ett så kallat 1:a pris, som kvalificerar för start i klass 2. Magnum ska dock få tävla fler gånger i klass 1. Om man lyckas samla ihop tre stycken 1:a pris får hunden titeln LD 1 (lydnadsdiplom klass 1) i sin stamtavla och man kan köpa ett fint diplom från Svenska Kennelklubben. Magnum har redan bokstaven J framför sitt namn i stamtavlan. Det betyder att han är meriterad på retrieverjaktprov i Sverige. (Han har excellent i nybörjarklass.)
Vi startade även i förmiddagens klass 1 i Malmö. Det gick också finfint, förutom att jag provade ett nytt kommando för att få Magnum att lägga sig lite snabbare i momentet rutan. Det har fungerat bra på träning i veckan, men i dag sprang han tillbaka till mig istället för att lägga sig. På eftermiddagen använde jag hans vanliga liggkommando, med framgång.
Mycket som jag har anat blev bekräftat i dag. Magnum gynnas av att starta två gånger på samma bana. Han har uthålligheten som krävs och får självförtroende av att redan ha klarat banan en gång. Det är bra för honom att få gå runt och titta och lyssna innan han ska starta. Magnum är angelägen om att det ska bli rätt och avvaktar hellre än chansar om det är något han inte är helt säker på. Min gamla tävlingshund SE LCH Stjärnglimtens Never Stop Neo var tvärt om. Hans självförtroende var gränslöst och han hittade gärna på egna, fiffiga grejer. Det skulle inte ha varit någon bra idé att be honom göra samma bana två gånger.