Några platser på jaktapportering grunder för unga retrievers

Det finns några platser kvar på lugn grundträning för dig som har en ung retriever. Vi jobbar lite med hundarna i grupp och lite med en ute i taget. Platsen är Rolsberga i Mellanskåne och vi tränar på marker med ganska öppna gräsytor och en damm med ö. Man kan parkera bilen precis bredvid träningsytan.
De här träningstillfällena uppstod eftersom jag haft flera valpekipage som tagit privatlektioner i sommar. Nu har valparna blivit lite större och vi har haft en gruppträning med fyra hundar på 5-9 månader. Alla ville träna en gång till men kunde inte samtidigt de datum jag erbjöd och då har vi delat gruppen i två delar. Det finns därför plats för ett par till varje gång.
Lördag 25 september klockan 14.00-16.30
Lördag 2 oktober klockan 09.30-12.00
Vi kommer att träna ungefär samma saker båda gångerna. Det handlar om att kunna vänta avslappnat vid samlingar och snack i grupp, förstå att det är lika lönsamt att vänta på sin tur som att göra något aktivt, vara följsam vid sidan i terräng, lämna det man hämtat i förarens hand, springa upp ur vatten till föraren utan något i munnen och sedan med något i munnen, kunna ge sig iväg i den riktning föraren vill och börja leta på förarens signal.
Det kostar 650 kronor per ekipage per gång att vara med. Man kan alltså anmäla sig till båda om man vill träna på samma sak två gånger.
Anmäl dig till tinaandersson3@gmail.com Skriv namn, adress, mobilnummer och vad du har för hund.