Träff om working test 7/12

Sugen på att tävla i apportering i retrieverns working test nybörjarklass?
Nu kan du anmäla dig till en träff där du får tips på vad man kan behöva träna på inför working test i nybörjarklass. Träffen är lördagen den 7 december klockan 10.00-12.00 här hos Dogs & Drums i Söderto mellan Hörby och Löberöd mitt i Skåne.
Det blir mest teori, men vi kommer att göra ett par små övningar också. Vi börjar inne i klubbrummet med kaffe och genomgång av hur de fem stationerna såg ut på årets Unghundsderby i juni (lite mer utmanande nivå) och hur de fem stationerna såg ut i Onslunda i oktober (vanlig nivå). Hundarna är kvar i bilarna eller om man har egen bur med sig kan ens hund vara i den inomhus. Man kan vara med på träffen utan hund.
Genom att få veta precis hur stationerna var upplagda på två wt samma år tänker jag att var och en själv får ett hum om vad som kan vara aktuella svårigheter för ens egen hund. Är det svårt med fotgående mot vatten? Dubbelskott? Hinder på väg ut mot markeringen? Nedslag bakom mur? Terrängskifte? Möjlighet att ta landvägen tillbaka efter vattenapport? Dold kastare?
Vi avslutar med att gå ut och göra några små, lugna övningar. Det kommer att handla om att gå fot bredvid en tänkt domare medan domaren pratar (din hund ska alltså gå fot utan att du behöver fokusera på den), gå fot fram till en uppställningsplats där domaren väntar, avvakta med att skicka hunden på en apport tills domaren säger ditt startnummer och gå fot efter hämtad apport. Det blir alltså mest sådana saker som jag tror de flesta inte tränar så mycket, eftersom det är mycket roligare att kasta apporter och se hundarna springa.
De kostar 250 kronor att vara med på träffen. Kaffe, te och något litet tilltugg ingår. Du betalar på plats. Swish eller kontant. Vi kan vara max 8 stycken och jag tycker att det behövs minst 4 för att träffen ska bli av.
Anmäl dig på mejl till tinaandersson3@gmail.com