Träna inför B-prov nybörjarklass 3 torsdagsförmiddagar i mars

Det här passar dig som känner att din hund börjar närma sig att vara klar för start på retrieverjaktprov B. Du kanske har tänkt att starta under våren eller i sommar. Jag har engagerat en duktig kompis att vara funktionär. Hon hjälper mig att skjuta och lägga ut vilt, så att träningen blir ganska provlik och effektivare än när jag håller i allting själv. Ekipagen tränar en i taget, förutom passiviteten.

Plats: 3 olika ställen, Söderto, Rolsberga och Tollarp. Det finns damm på alla tre ställena.

Datum: Torsdagarna den 7, 14 och 21 mars.

Klockslag: 10.00-12.30

Platser: 4 ekipage

Pris: 2250 kronor per ekipage inklusive moms och kallvilt.

När du vill anmäla dig till någon aktivitet hos mig så gör du det på mejl tinaandersson3@gmail.com eller Messenger eller sms till 0708-98 78 08. Skriv namn, adress, mobilnummer, mejladress (om du har det) och vilken hund du kommer med.

Observera att all träning här är belöningsbaserad. Det betyder att jag utformar övningarna så att det är meningen att hunden ska klara dem och få belöning för det. Hunden lär sig genom att lyckas. Om du tror att en hund behöver lära sig vad som är fel för att förstå vad som är rätt så är det bättre att du väljer en instruktör som har den inriktningen i sin träning. (Exempel på sådant som förare kan tänkas göra när det blir fel och som jag inte vill se hos mig är: Ha ett retrieverkoppel placerat bakom öronen på hunden och eventuellt rycka i det, knuffa på hunden med skenbenen, dra hunden i nacken eller öronen, ryta åt hunden eller gå och småsparka i marken och harkla sig under fotgåendet.)