Två klassvinster i tävlingslydnad i dag!

Jag är mycket stolt över mina hundar som har lust att tävla i lydnad tillsammans med mig. I dag var vi på Höganäs brukshundklubb i snöslask och duggregn och jag är nöjd med hur vi presterade.
Magnum är otroligt rar och verkar tycka att det är genuint roligt att få dansa in på planen och visa vad han kan jättesnabbt. Han vann klass 1 med 309 poäng av 320 möjliga. Det var väldigt roligt att läsa domarens kommentarer efteråt.
Trento gjorde också mycket bra i klass 2. Han vann på 223 poäng av 320 möjliga. En tia på momentet rutan var det härligt att få. Vi nollade apportering med dirigering, för han ville hellre springa till höger till den apport han såg, än till vänster till den apport jag antar att han inte såg. Det krånglade lite i halv cirkus också, innan jag fick honom att uppfatta var konerna var. Jag tror att det var svårt för hundarna att se en del av prylarna ordentligt på den snöfläckiga planen, för det är ganska långa avstånd i klass 2. Trento är rätt så momentsäker, men inte tillräckligt för så här pass kluriga förhållanden, helt klart. Det finns bara en godtagbar ursäkt när man inte klarar något ihop med sin hund: Vi har inte tränat tillräckligt!