Yenko lyckades bra i debuten i fortsättningsklass rallylydnad

Yenko var duktig i lördags och fick kvalificerande poäng i båda sina starter i fortsättningsklass rallylydnad på Svalövs brukshundklubb. Han fick också domarens pris i en av klasserna! Så kul!
Det var Yenkos debut i fortsättningsklass och det verkade som att han tyckte att det var trevligt och kul att stå i centrum, som vanligt. Han viftade på svansen och trippade med runt banan. Jag kände mig däremot lite segare än vanligt och jag ska villigt erkänna att jag hellre tävlar utomhus i regn eller snö än i solgass, men man får skärpa sig och prestera när tillfälle ges.
Poängen blev 76 respektive 79 av 100 möjliga. Gränsen för kvalificerande poäng går vid 75, så vi var helt enkelt tillräckligt bra, men det fanns andra som var riktigt bra. Grattis till er! Alla fick priser, även vi som hamnade utanför pallen. Jätteroligt. Mina två andra hundar har redan varit framme och konstaterat att det finns både tuggben och godis.
Nu får jag försöka hitta en tävling till, för om man får kvalificerande resultat tre gånger får man gå vidare till nästa klass som heter avancerad. Det låter liksom värdigt och bra, så man blir så klart sugen att testa.