Yenko på pallen i rallylydnad

I dag har Yenko (8 år) och jag (halvgammal) debuterat i en sport som är ny för oss båda, nämligen rallylydnad. Yenko tyckte att det var kul att åka på en egen utflykt med mig och få visa vad han kan. Han var jätteduktig, som vanligt. I den första klassen fick han 89 poäng av 100 möjliga och kom på 6:e plats av 31 startande. Det var jag som skapade avdragen, så inför nästa klass tänkte jag att nu jäklar ska vi ha 100 poäng. Det gick nästan. Vi fick 97 och kom 2:a av 28 startande.
Det var Bjuvs brukshundklubb som arrangerade tävlingen och de hade ordnat ett generöst prisbord. Jag är mest förtjust i fickförpackningen med plåster. Sedan januari 1987 har jag en självspricka på höger tumme och när den börjar blöda nästa gång kan jag raskt fiska upp ett plåster.
Cheescake är min favoritkaka, så det fick bli en sådan och lite vindruvor till firandet i verkstaden när vi kom hem.
För er som inte vet vad rallylydnad är kan jag försöka förklara det så här: Man ska gå in på en bana där domaren har satt ut skyltar längs en liten slinga. Vid varje skylt ska man göra det som står på skylten. I nybörjarklass kan det vara sådant som att hunden ska gå runt föraren, slalom mellan koner, hunden ska lägga sig och föraren går runt den eller att man tillsammans tar ett, sedan två sedan tre steg framåt.